UNITY Helsinki – uniikkia asumista Jätkäsaaressa

24.5.2024

UNITY Helsingissä korostuvat nykyaikainen asumisratkaisu keskeisellä sijainnilla, palvelut sekä vastuullisuus.

DEASin asiantuntijat Asset Manager Kimmo Korpela ja Head of Transactions Finland Henrik Eskolin, kertoivat näkemyksiään UNITY Helsingin hotellihankkeesta. Lisäksi UNITY-ketjun Maajohtaja Tina Kaikkonen kertoi UNITYn yhteisökonseptista, miten vastuullisuus näkyy heillä päivittäin ja miten UNITY Helsinki erottuu muista majoitusalan toimijoista.

Asiantuntijoiden mukaan hyvässä, asumistarpeita palvelevassa kehityshankkeessa on nykyisin nähtävillä kolme menestystekijää: houkutteleva sijainti, palvelut sekä vastuullisuus. UNITY Helsinki-studiohotellin ainutlaatuisena ominaisuutena on myös näyttävä & tyylikäs sisustus, jonka taustalla on maailmankuulu suunnittelutoimisto Tom Dixon Research Studio.

UNITY Helsinki – mistä kaikki alkoi

Yksi Aberdeen Standard Investments:in (nykyään abrdn) kiinteistörahastoista osti kehitettävän kiinteistön keväällä 2019. Konseptin uudeksi nimeksi tuli UNITY, joka on abrdn:n kehittämä, etupäässä pitkäaikaiseen asumiseen suunniteltu studiohotelliratkaisu. Tilaajan edustajana hankkeessa toimi abrdn:n kohteita Pohjoismaissa hallinnoiva DEAS Asset Management, joka kuuluu tanskalaiseen DEAS-konserniin.

Entiselle satama-alueelle Helsingin Jätkäsaareen valmistui kesällä 2022 UNITY-studiohotelli, joka on osa isompaa pohjoismaalaista UNITY:n long stay-tyyppistä hotellikonseptia. Kooltaan 5.922 brutto-m2 kokoisen hotelliurakan toteuttaja oli Skanska Talonrakennus Oy. Hotelli koostuu 8 maanpäällisestä kerroksesta ja kellarista. Hotellia operoiva UNITY-konsepti tarjoaa laadukasta kodinomaista asumista korkeissa, parvellisissa studioissa. Kohteen sisustussuunnittelusta on vastannut brittiläinen Tom Dixon Research Studio -toimisto ja kohteessa on myös käytetty paljon heidän suunnittelemiaan designer-tuotteita.

Oikea sijainti

UNITY Helsinki sijaitsee Jätkäsaaressa osoitteessa Välimerenkatu 22. Kohteen lähiympäristössä sijaitsee useita ravintoloita, baareja, kahviloita ja ostosmahdollisuuksia. Hotellirakennuksen välittömässä läheisyydessä kulkee säännöllinen raitiovaunuyhteys (linja 9) Helsingin ydinkeskustaan. Jätkäsaaren alue on ollut jo pitkään yksi pääkaupunkiseudun merkittävimmistä kehitysalueista, toteaa Henrik Eskolin.

Palvelut kaikki tarvitsemasi saman katon alla

UNITY Helsinki on tyylikkäällä designilla ja monipuolisilla palveluratkaisuilla varustettu uuden ajan asumisen, yöpymisen, työskentelyn keskus. UNITY on yhdelle koti, toiselle hotelli ja kolmannelle inspiroiva paikka tehdä töitä. Muuttovalmiit, upealla designilla varustetut studiohuoneistot ovat vuokrattavissa joustavasti asiakkaan lyhyt- tai pitkäaikaisiin asumistarpeisiin ja hotellitason palvelut takaavat huolettoman majoittumisen. Palvelemme monipuolisesti myös yrityksiä tarjoamalla laadukkaita kokoustiloja ja monimuotoisia tapahtumatiloja sekä joustavaa projektimajoitusta, kertoo Tina Kaikkonen.

Helsingin Jätkäsaaressa sijaitsevassa UNITY Helsingissä on tarjolla 105 kalustettua loft- ja studio-huoneistoa kerroksissa 2-7, 46 kpl työpisteitä aulan co-working tilassa, yksityisvuokrattava kattobaari, kahvila, saunatilat, kuntosali ja muita palveluja, joiden ansiosta työ ja vapaa-aika sulautuvat harmonisesti yhteen. Voit kokea perinteisen vuokra-asumisen ja vaivattoman hotellielämän täydellisen yhdistelmän UNITY Helsingissä, toteaa Kaikkonen.

Vastuullinen rakentaminen

Kolmas tärkeä seikka, minkä merkitys korostuu tällä hetkellä uusissa kehityshankkeissa, on hankkeen ympäristöystävällisyys. Vuokralaisille ja tilojen käyttäjille tilaratkaisujen ympäristöystävällisyys on nykyään merkittävässä roolissa.

-Lähtökohtaisesti kaikki rakennushankkeemme ympäristösertifioidaan eli niille haetaan LEED- tai BREEAM-sertifikaatti, joka mittaa hankkeen ekologisuutta ja esimerkiksi sitä, miten energiataloudellinen kiinteistö on. Tänä päivänä ympäristöasiat ovat sekä tilojen käyttäjän että kiinteistön omistajan näkökulmasta erittäin tärkeässä asemassa, hankkeessa tilaajan edustajana toiminut Kimmo Korpela kertoo.

– UNITY Helsinki -hankkeelle haettiin ja saatiin LEED Gold -ympäristösertifikaatti kohteen rakennusvaiheesta, Korpela jatkaa.

UNITY Helsinki nyt ja tulevaisuudessa

Studiohotelleja tarjoaa pääkaupunkiseudulla muutama toimija, mutta kaikilla meillä on hieman erilainen kohderyhmä, jonka myötä kysyntää riittää kaikille ja samalla tuo studiohotelli-konseptia tunnetummaksi. Erilainen asumismuoto houkuttelee sekä yksityisiä asukkaita että yrityksiä vaivattomuudellaan, kertoo Tina Kaikkonen.

Yksi UNITY Helsingin menestystekijöistä on ollut keskeinen sijainti Jätkäsaaressa kansainvälisten yrityksien läheisyydessä mahdollistaen lyhyen työmatkan lähiön kaltaisella sijainnilla ulkomaalaisille projektityöntekijöille sekä co-working työpisteiden läheisyys Jätkäsaarelaisille etätyöläisille.

Etenkin co-working tilamme tuntuvat osuvan tarpeeseen, mitä lähiympäristössä ei ole tarjolla. Meillä työskentelevät Jätkäsaarelaiset eivät välttämättä saa työpistettä kotiinsa, ja kattava työtilan luonnonvalo ja ergonominen design tuo meille päivittäin uusia asiakkaita nauttimaan erikoiskahvista sekä yhteisöllisestä tunnelmasta, valaisee Kaikkonen tilan käyttäjistä.

Katso lisätietoja ja tutustu UNITY Helsingin tarjontaan tästä: https://unity-living.com/fi/sijainnit/unity-helsinki/