DEASin toimistotilat keskeisellä sijainnilla

18.10.2023

Toimistotilojen markkinassa korostuvat useat seikat, kuten hyvä sijainti, vastuullisuus sekä erinomaiset palvelut.

DEASin toimistotilojen asiantuntijat Senior Asset Manager Matti Kivilä, Asset Manager Kimmo Korpela, sekä Head of Transactions Finland Henrik Eskolin, kertoivat näkemyksiään tämänhetkisistä toimistotrendeistä.

Asiantuntijoiden mukaan menestyvissä toimistotiloissa on nähtävillä kolme vallitsevaa suuntausta: sijainti kaupungin keskustassa tai kävelyetäisyydellä keskustasta, vastuullisuus sekä palvelut.

Oikea sijainti

DEASin hallinnoimat toimistotilat sijaitsevat hyvin kulkuyhteyksien varrella keskustassa tai sen välittömässä läheisyydessä, mahdollistaen sujuvat joukkoliikenneyhteydet. Esimerkiksi Malminkadulla sijaitseva kiinteistö heti Kampin metroaseman ja kauppakeskuksen välittömässä läheisyydessä tarjoaa erinomaiset tilat pienille tai keskisuurille yrityksille.

-Hyvän sijainnin omaavat toimistot ovat kilpailukykyisiä markkinatilanteesta huolimatta, vaikkakin kilpailu käyttäjistä on kovaa, Kivilä toteaa.

Kaiken kaikkiaan DEAS hallinnoi Suomessa yli 400 000 m²:n kiinteistövarallisuutta, jonka arvo ylittää miljardi euroa. Noin viidesosa tästä pinta-alasta on toimistokiinteistöjä.

Vastuulliset tilat

Toinen tärkeä seikka, mikä korostuu tällä hetkellä toimistotiloissa, on ympäristöystävällisyys. Vastuullisia, ympäristösertifioituja toimistotiloja on pääkaupunkiseudulla tarjolla rajoitetusti ja tämän takia niihin kohdistuu paljon kysyntää. Vuokralaiset huomioivat nykyisin tilojensa ympäristöystävällisyyden vahvasti.

-Kaikki valmistuneet hankkeemme ympäristösertifioidaan eli niille haetaan tänä päivänä LEED- tai BREEAM-sertifikaattia, joka mittaa hankkeen ekologisuutta ja esimerkiksi sitä, miten energiataloudellinen kiinteistö on. Tänä päivänä ympäristöasiat ovat sekä käyttäjän, että kiinteistön omistajan näkökulmasta erittäin tärkeässä asemassa, Korpela sanoo.

-Esimerkiksi juuri valmistunut hankkeemme Fredriksberg D, saavutti BREEAM Excellent ympäristöluokituksen, ja samaa tavoittelemme myös kiinteistön käytönaikaisessa BREEAM In-Use-sertifioinnissa, Kivilä jatkaa.

DEASin hallinnoimista Helsingin keskustan toimistotiloista lisäksi Malminkadulla, Erottajankadulla ja Ludviginkadulla sijaitsevissa kohteissa on Very Good -tason BREEAM In-Use sertifikaatit. Tähän pääseminen on edellyttänyt vanhoihin arvorakennuksiin taloteknisiä parannuksia, esimerkiksi Ludviginkadulla on mm. uusittu automatiikkaa, vaihdettu loisteputkivalaisimet ledeihin sekä automatisoitu energiankulutusseuranta.

Palveluiden äärellä

Fredriksberg D sijaitsee uudella Vallilan kehittyvällä Konepajan alueella ja myös muut DEASin hallinnoimat toimistokiinteistöt sijaitsevat hyvien palveluiden äärellä mm. Helsingin, Turun ja Oulun ydinkeskustoissa.

-Kaikista Helsingin ydinkeskustassa sijaitsevista kiinteistöistämme on matkaa jalkaisin Helsingin Rautatieasemalle alle 10 minuuttia. Jokaisen kiinteistön ympäristöstä löytyy tilojen käyttäjille useita trendikkäitä lounasvaihtoehtoja ja kaikki muutkin päivittäispalvelut ovat lähettyvillä, mainitsee Kivilä.

-DEASin hallinnoimista kiinteistöistä löytyykin monipuolisia ja asiakkaiden toiveiden mukaisesti räätälöityjä tilaratkaisuja erikokoisille yrityksille, kertoo Kivilä.

Tulevaisuuden toimistotilat

Tulevaisuudessa yhteistyö vuokralaisen ja vuokranantajan välillä syvenee entisestään, koska vuokralaiset kaipaavat entistä parempia palveluita sekä vuokraamaansa kiinteistöön, että sen lähiympäristöön.

-Pyöräparkki, kuntosali, joogastudio, hyvät sosiaalitilat, aulapalvelut ja sähköautojen latausmahdollisuus ovat esimerkkejä kiinteistön palveluista, jotka korostuvat tulevaisuudessa entisestään, Kivilä toteaa.

-Sekä sijoittajien että käyttäjien vaatimukset rakennusten energiatehokkuudesta korostuvat samanaikaisesti, kun myös määräykset kiristyvät tiukemmiksi. On tärkeää, että kiinteistöt ovat kestäviä, hiilijalanjälki maltillinen ja kiinteistöjen käyttöikä pitkä, Kivilä jatkaa.

DEASilla tiedostetaan hyvin tämänhetkinen markkinatilanne, missä yritykset miettivät toimintojaan uudestaan etätyön tultua osaksi normaalia työntekotapaa. DEASilla onkin tarjota yrityksille kilpailukykyisiä tilaratkaisuja hyvien kulkuyhteyksien ja palveluiden ääreltä.

Katso kaikki toimistotilamme: https://deastilat.fi/