DEAS Asset Management ostaa kaksi tonttirahastoa vahvistaakseen asemaansa ja palvelutarjontaansa Suomessa

31.3.2023

Lehdistötiedote 31.3.2023

DEAS Asset Management, joka kuuluu DEAS-konserniin ja on johtava kiinteistösijoitus-, varainhoito- ja rahastoliiketoimintojen kumppani Pohjoismaissa, on ostanut Korkian tonttirahastoliiketoiminnan ja toimii jatkossa Korkia Tonttirahasto Ky:n ja Korkia Tonttirahasto II Ky:n vaihtoehtorahastojen hoitajana. Kauppaan kuuluu myös em. rahastojen syöttörahastot Korkia Tontti Holding Ky, Korkia Tontti Holding II Ky ja Korkia Tontti Holding II PB Ky. Rahastot tullaan nimeämään Deas Tonttirahasto Ky:ksi ja Deas Tonttirahasto II Ky:ksi, jne.

DEAS Groupin toimitusjohtaja Rikke Lykke kommentoi: ”Tämä yrityskauppa tuo lisäarvoa DEAS Groupin kasvulle, laajentamalla palvelutarjontaamme sekä sijoittajapohjaamme. Hankinta tukee myös strategiaamme ja kehittää asemaamme Pohjoismaissa. Rahastojen hoito on yksi painopisteistämme ja uusien rahastojen myötä laajennamme tätä aluetta entisestään”.

DEAS Asset Management Finlandin toimitusjohtaja Sanna Puhakainen lisää: ”Yrityskaupalla kasvatamme rahastonhoitoliiketoimintaamme ja parannamme näin ollen markkinakattavuuttamme. Olemme sijoittajillemme pitkäaikainen kumppani ja täydennämme palvelutarjontaamme tällä järjestelyllä. Uudet rahastot sopivat erittäin hyvin yhteen olemassa olevan avoimen rahastomme Deas Property Fund Finland I Ky kanssa, jolla on pitkä historia jo vuodesta 2005 lähtien.”

Kokenut Fund Manager, KTM Markus Liimatainen, joka toimii kaupan kohteena olevien rahastojen rahastonhoitajana, siirtyy DEASin palvelukseen kaupan yhteydessä. Tämä turvaa myös jatkuvuuden rahastojen hallinnoinnissa kaupan jälkeen.

”Kahden uuden rahaston myötä hallinnoimme yhteensä kymmentä vaihtoehtoista sijoitusrahastoa Pohjoismaissa sekä useita syöttörahastoja. Pohjoismainen rahastonhoitotiimimme on erittäin ammattitaitoinen ja on jo pitkään yhdessä varainhoitotiimimme kanssa turvannut houkuttelevia tuottoja rahastoihin sijoittaville sijoittajille. Tonttirahastojen avulla voimme nyt tarjota sijoittajille uuden mahdollisuuden hajauttaa sijoituksiaan Pohjoismaissa”, sanoo Mette Seifert, DEAS Groupin sijoitusjohtaja.

”Tonttirahastot ovat itsekin suuri menestystarina, mutta samalla ne ovat mahdollistaneet Korkian kasvun uusiutuvassa energiassa. Olen iloinen, että olemme löytäneet DEAS:n kautta erinomaisen, asiantuntevan kodin tonttirahastoasiakkaillemme ja rahastoille. Jatkamme keskittymistä uusiutuvaan energiaan saman suuntaisesti kuin olemme tehneet viime vuodet”, sanoo Pauli Mäenpää, Korkia Groupin toimitusjohtaja.

Lisätietoja antavat:

Sanna Puhakainen
Toimitusjohtaja, Deas Asset Management Finland
Tel: +358 50 5900 599
Mail: sapu@deas-asset.com

Thomas Wolff
Head of Fund Management Nordics, Deas Asset Management
Tel: +47 48 267 769
Mail: thwo@deas-asset.com

Tietoa DEAS Asset Managementista

DEAS Group on yksi Pohjoismaiden johtavista kiinteistöalan asiantuntijoista. Asiakkaina on laaja joukko paikallisia, pohjoismaisia ja kansainvälisiä sijoittajia, joiden kiinteistövarallisuutta DEAS hoitaa asiakkaittensa puolesta. Työntekijöitä DEAS Groupissa on yli 1000 ja toimipisteitä 8 eri puolilla Pohjoismaita. Päätoimipiste on Kööpenhaminassa. 

DEAS Asset Management on osa DEAS Groupia. Yli sadan kiinteistöalan ammattilaisen voimin DEAS Asset Management on johtava sijoitus- ja varallisuudenhoitoyhtiö Pohjoismaissa. Se hallinoi asiakkaidensa lukuun yli 7,8 miljardin euron (AuM) varallisuutta, joka koostuu 400 kiinteistöstä neljässä eri maassa.

Tietoja Korkiasta

Korkia-konserni on suomalainen kansainvälisesti toimiva yrityskonserni, jonka toiminnan keskiössä on edistää kestävää kehitystä uusiutuvan energian hankkeita kehittämällä. Yhtiö luo kestävää taloudellista arvoa sidosryhmillensä – sijoittajille ja kehittäjille – keskittymällä investoimaan teollisen mittakaavan uusiutuvan energian kehittämiseen.